Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Fikret Kuşkan Kimdir
Fikret Kuşkan Kimd..

Mehmet Fikret Kuşkan (d. 22 Nisan 1965, İstanbul) Türk aktör, fotoğrafçı.

Ailesi ve eğitimi
Arnavutluk göçmeni bir baba ile Bulgaristan göçmeni bir annenin dört kız çocuktan sonra dünyaya gelen oğlu olan Fikret Kuşkan’ın çocukluğu ve gençliği İstinye ve Sütlüce’de geçti. Lise eğitimi sırasında oyunculuk konusunda edebiyat öğretmeninin desteğini aldı. Fotoğrafçılık yaparken bırakarak, tiyatro için sınavlara girdi. 1986’da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde eğitimini tamamladı. Berlin Goethe Üniversitesi’nde burslu okudu.

Kariyeri
Yönetmenliğini Zülfü Livaneli’nin yaptığı Sis (1988) adlı filmle sinemaya adım attı. İki yıl sonra Gizli Yüz (1990) adlı filmdeki performansıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” (1991) ödülüne layık görüldü. 1989’dan itibaren birçok TV dizisinde rol alan Kuşkan, Aralık 2017 itibariyle Kanal D’de yayınlanan Kızlarım İçin adlı dizide Yaşar Yılmaz karakterini canlandırmaktadır.

Özel Hayatı
Bahar Kerimoğlu ile olan ilk evliliğinden (e. 2005 – b. 2009) Gün Kuzgun isminde bir oğlu olan Fikret Kuşkan, ikinci ve sürmekte olan evliliğini 2014 yılında Arsevi Özkara ile yaptı.

Filmografi

Filmler
YılBaşlıkRolüNotlar
1988SisMuratİlk sinema filmi
1990Gizli YüzFotoğrafçı
İki Başlı DevHakan Özkan
1992Dönersen Islık ÇalTravesti
1993C-BlokHâled
Yaz Yağmuru
1995Aşk Üzerine Söylenmemiş HerşeyYazar
Özlem…Düne, Bugüne, Yarına
1997Avcı
1999Issızlığın OrtasındaNazlıgül
2000Dansözİsa
Muhallebicinin OğluSuat
2001ŞellaleCemal
20029Tunç
Abdülhamit DüşerkenEnver Bey
Hititler
2003Mustafa Hakkında HerşeyMustafa
Anlat İstanbulRafet
2005Babam ve OğlumSadık
Sen Ne DilersenMusa
2013ErkeklerAdem
Televizyon dizileri
YılBaşlıkRolüNotlar
1989GençlerSinan
1991Issızlığın OrtasıAyhan
1993Çakalların İzinde
1995Sahte Dünyalar
1996KurtuluşKemrelik Yüzbaşı
Şaşıfelek ÇıkmazıCesur
2002EmanetAbdurahmanın oğlu
2003Esir Şehrin İnsanlarıİhsan
GelinMustafa
Kasabanın İncisiBelediye Başkanı Sedat
Şapkadan Babam ÇıktıCelal
2004Adı Aşk OlsunÇınar
Çemberimde Gül OyaYönetmen Kahraman
2005Güz YangınıOflaz
2006HacıFaruk Gesili
Kabuslar Evi: Takipİbrahim
2007Bıçak SırtıOrhan Ertuğrul
2007-2009Parmaklıklar ArdındaAhmet
2009-2010Hanımın ÇiftliğiOrhan
2011-2013Hayat Devam Ediyorİsmail Bakırcı
2014YasakNazım Bey
TanıklarAdnan Kahveci
2016Çifte SaadetMetin Saadet
2016Kurtlar Vadisi PusuNikolay Tykin
2017-Kızlarım İçin
Yaşar Yılmaz
Televizyon filmleri
YılBaşlıkRolüNotlar
1996Deniz Bekliyordu
2000Artık Çok GeçHaydar
2005YolculukEfran

Ödülleri

YılAday gösterilen çalışmaÖdülSonuç
199128. Antalya Altın Portakal Film Festivali“En İyi Erkek Oyuncu”, (Gizli Yüz)Kazandı
200214. Ankara Uluslararası Film Festivali“En İyi Erkek Oyuncu”, (9)Kazandı
200625. Uluslararası İstanbul Film Festivali“En İyi Erkek Oyuncu”, (Babam ve Oğlum)Kazandı

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 12/12/2017
  • Kategori: Fotoğrafçı,Oyuncu
  • Görüntülenme: 37

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: